Hälsosam, rik och lycklig?

Vi har så mycket fakta och information tillgänglig idag som handlar om hur vi ska leva ett hälsosamt och rikt liv. Ändå är det få som gör det. Antal skuldsatta ökar för varje år, antalet överviktiga ökar för varje år och sjukskrivningar på grund av mental ohälsa är vanligare än någonsin. Så när vi nu har så mycket fakta och forskning kring dessa ämnen, varför fortsätter problematiken att öka? Enligt författaren Jeff Olson som skrivit boken The Slight Edge finns det tre anledningar:

#1. Lätt att göra/lätt att inte göra

#2. Resultaten är osynliga

#3. De verkar obetydliga

 

#1 LÄTT ATT GÖRA/LÄTT ATT INTE GÖRA

Saker som leder till framgång är lätta att göra, men de är precis lika lätta att inte göra. Det är lätt att träna varje dag, det är också lätt att inte göra det. Det är lätt att spara ett par kronor varje dag, det är också lätt att inte göra det. Det är lätt att säga till din man/fru att du älskar hen, det är också lätt att inte göra det.

 

#2 RESULTATEN ÄR OSYNLIGA

Så vad gör det om jag skippar träningen idag? Jag kommer ändå inte se ut som en bodybuilder imorgon. Vad gör det om jag äter en pizza idag? Jag kommer inte bli tjock av det imorgon. Vad gör det om jag sparar ett par kronor idag? Jag kommer ändå inte vara rik imorgon. Jag kommer inte dö om jag röker en cigarett. Resultaten verkar osynliga, till en början.

 

#3 DE VERKAR OBETYDLIGA

Tron om att en pizza inte spelar någon roll. Tron om att ett missat pass på gymmet inte spelar någon roll. Att det du gör just nu inte spelar ingen roll. Ska jag berätta en hemlighet? Det du gör idag spelar roll. Det du gör varje dag spelar roll. Det är de små vardagliga sakerna du gör som kommer ge dig framgång. De små saker som ingen ser, som ingen kommer berömma dig för, som ingen kommer märka. Det är de sakerna, över tid, som kommer att summeras upp till din framgång.

 

Först om några år kommer personer i din omgivning att se din framgång. Då kommer de fråga dig hur du gjorde. För till dem verkar det som att du blivit framgångsrik över en natt.

 

All kunskap i världen kommer inte att göra dig hälsosam, rik och lycklig om du inte agerar. Motivationsföreläsaren Tony Robbins menar att personlig kraft (personal power) är nyckeln till personlig framgång. Använd din personliga kraft till att göra de små disciplinerna varje dag och se ditt liv i ett större perspektiv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *