”Jag har inte tid till att träna!”

Låter det som dig? Men egentligen, tid är det enda vi har. Och vi har alla lika mycket utav det, varje dag, varje vecka och varje månad. 24 timmar om dygnet är tilldelat till oss alla. Frågan är vad du tillägnar de 24 timmarna åt? Och vet du vad, det är helt upp till dig.

 

När du säger ”jag har inte tid till att träna”, vad handlar det om egentligen? Du har tid, men väljer att lägga den på något annat. På något som du för stunden tycker verkar viktigare. Jag menar att det inte är tid du har brist på, utan motivation! Med rätt motivation skulle du TA dig tid till att träna, du skulle prioritera det högre. Med rätt motivation skulle du ta de där små stegen varje dag som driver dig mot det långsiktiga mål du har.

 

Tips för att hålla din motivation uppe:

  • Sätt upp ett klart och tydligt mål.
  • Umgås med personer som redan uppnått det mål du vill uppnå.
  • Se på TV-program, läs böcker, gå på seminarier och föreläsningar som inspirerar dig (som har med ditt mål att göra).
  • Påminn dig själv om varför du vill nå ditt mål. Vad händer om du inte gör det? Visualisera hur det känns när du uppnått ditt mål!

 

Håll tron vid liv, tron på att det är möjligt att uppnå den kropp och hälsa du vill ha. Andra har ju gjort det, så det är klart att du också kan! När vi tappar tron på att det är möjligt så tappar vi motivationen till att fortsätta kämpa.

 

Jag avslutar med ett citat jag såg på en tavla nyligen:

”Don’t give up what you want most for what you want now”

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *