Magrutor på en månad?

I somras utmanade jag mig själv till att få rutor på magen. Jag lade om både kosten och träningen. Personer i min omgivning frågade mig hur länge jag skulle köra detta strikta kost- och träningsschema. Jag svarade, tills jag är nöjd. Efter en månad var jag nöjd. Hur gjorde jag? Jag bestämde mig för att lyckas. Är det verkligen så lätt? Ja, och nej. Det handlar om att du ska bestämma dig och inte ge upp förrän du är nöjd. Sedan måste du också veta vad du ska göra så klart. Du kan till exempel anlita en personlig tränare som säger till dig vad du ska göra för att lyckas.

Så varför lyckas inte alla nå sina mål? För att alla inte gör som tränaren säger, eller att de inte gör det under tillräckligt lång period. Bakom det ligger deras tro på sig själva. För att lyckas behöver du först och främst tro på att det är möjligt för just DIG att nå målet. Sedan tar du reda på vad du behöver göra för att komma dit. Fortsätt sedan att göra detta tills du är nöjd. Att ta reda på VAD du ska göra är inte svårt, det svåra är att fortsätta göra det tills du är nöjd, samt att inte tappa tron eller motivationen på vägen, att inte falla för frestelser.

Magen är som vilken muskel som helst i kroppen, vill vi få större magmuskler måste vi träna tungt. Det hjälper alltså inte att göra 100 sit-ups om dagen. Jag körde tunga magövningar (8-12 reps) 3 ggr/vecka. Jag låg på kaloriunderskott för att gå ner i fettprocent, så att magrutorna skulle bli synliga. Jag fokuserade varje dag på mitt mål, undvek inte en enda dag från kostschemat eller träning, och jag fortsatte tills jag var nöjd. Målfokusering och disciplin är hemligheten. Sen tar det olika lång tid för alla beroende på vilken form du är i idag. Men alla kan få synliga magrutor!

 

Fyra steg till att lyckas:

#1 bestäm dig för vad du vill uppnå
#2 tro att det är möjligt för dig
#3 ta reda på vad du ska göra
#4 fortsätt göra det tills du är nöjd!

 

Min träningsvecka:

måndag: bröst, biceps, mage
tisdag: ben
onsdag: vila
torsdag: rygg, baksida axlar, mage
fredag: vila
lördag: axlar, triceps, mage
söndag: vila

 

img_0269

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *